نحوه مطالبه خسارت در تصادفات رانندگي چگونه مي باشد؟
هر روزه تعداد زيادي خسارت در سطح شهر رخ مي دهد که ممکن است خسارت هاي شديدي به شخص وارد آورد.
در اکثر اوقات اين سوال براي دو طرف پيش مي آيد که چه کسي بايد خسارت پرداخت کند؟
اصلا چه کسي خسارت ديده و چه کسي مقصر مي باشد؟
آيا در چنين شرايطي تنها راه استفاده از بيمه شخص ثالث مي باشد؟ يا راه حل ديگري وجود دارد؟
گام اولاينست که مشخص شود مقصر اصلي اين سانحه چه کسي بوده است است.
زيرا به موجب قانون مسبب اصلي تصادف کسي است که در نتيجه بي احتياطي يا بي مبالاتي او منجر به وقوع فعل او شده است که اين شخص مسئول بوده و از نظر قانوني قابل تعقيب مي باشد.
با استناد بر تبصره دو ماده يک قانون اصلاح بيمه اجباري که بيان داشته است: «مسئوليت دارنده وسيله نقليه مانع از مسئوليت شخصي که حادثه منسوب به فعل يا ترک فعل او است، نيست».
به عبارتي در حوادثي که مطالبه زيان يا گرفتن خسارت در تصادفات ناشي از آن مشمول قانون اصلاحي است، ميتوان عليه مقصر حادثه طرح دعوا کرد.
منظو ازمقصرحادثه شخصي است که مرتکب فعل قابل سرزنشي شده است. در واقع ممکن است بدون ارتکاب تقصير هم تصادفي رخ دهد و زياني به بار آيد که در اين صورت احتمال دارد شخص بيگناه مسئول شناخته شود. پس مسئول جبران زيان وارده هميشه مقصر نيست.
بيمه در تصادفات رانندگي به چه صورتي قابل اعمال است؟
هنگامي که تصادفي ايجاد مي شود، طي شروطي از طريق شرکت بيمه براي جبران خسارت استفاده ميکنيم.
شما بايد بدانيد استفاده از اين شرکت قوانين و مقررات خاص خود را دارد.
بطور مثال: چنانچه در تصادف صورت گرفته، طرفين با يکديگر به توافق برسند و مقدار خسارت وارد شده کم تر از سه ميليون تومان باشد، نيازي به گزارش پليس و کروکي کشيدن نيست و طرفين مي توانند با يکديگر به يکي از مراکز خسارت بيمه مراجعه و آن را مطالبه نمايند.
نکته اي که حايز اهميت است اينست که هر دو طرف بايد با هم به مراکز بيمه مراجعه نمايند و حضور هر دوي آن ها اامي مي باشد و در نظر داشته باشيد هنگامي که با فردي تصادف کرديد، جهت مطالبه خسارت بايد به شرکت پرداخت خسارت بيمه نامه شخص مقصر برويد.
به طور مثال: در صورتي که شما بيمه شخص ثالث بيمه البرز را داريد و فرد مقصر بيمه شخص ثالث بيمه ايران را دارد، جهت مطالبه خسارت خود بايد به واحد پرداخت خسارت بيمه ايران مراجعه نماييد.
حال ممکن است طرفين به توافق نرسند، و هيچکدام تقصير خود را قبول نکنند در چنين وضعيتي بايد با پليس تماس بگيرند و چنانچه ميزان خسارت وارد شده کم تر از سه ميليون تومان باشد، افسر راهنمايي و رانندگي در چنين وضعيتي کروکي نخواهد کشيد و طرفين بايد به شعبات پرداخت خسارت مراجعه نمايند.
قابل ذکر است که کروکي، تنها به خسارت هاي بالاي سه ميليون تومان تعلق خواهد گرفت.
درباره این سایت