وضعيت ارث در مرگهاي مجهول و ارث جنين:


طبق ماده 873 قانون مدني : اگر تاريخ فوت اشخاصي که از يکديگرارث مي برند مجهول و تقدم و تاخر هيچ يک معلوم نباشد اشخاص مزبور از يکديگر ارث نمي برند مگر آنکه موت به سبب غرق يا هدم واقع شود که در اين صورت از يکديگر ارث مي برند.


تاثير تقدم و تاخر زمان مرگ در ارث:


دو نفر را فرض کنيد که از يکديگر ارث مي‌برند، تاريخ فوت يکي معلوم و تاريخ فوت ديگري نامعلوم باشد، چگونه از يکديگر ارث مي‌برند؟ مانند پدر و پسري که در اثر تصادف فوت کرده‌اند، اگر ندانيم کدام يک زودتر فوت شده تکليف چيست؟


براي پاسخ به اين سوال دو حالت متصور است:


1-يا تاريخ فوت هردو نفر مجهول است.


2-يا  تاريخ فوت يکي معلوم و تارخ فوت ديگري مجهول است.


اگر تاريخ فوت افرادي که از يکديگر ارث مي‌برند مجهول باشد يعني تقدم و تاخر هيچ يک معلوم نباشد، اشخاص مزبور طبق ماده گفته شده در فوق از يکديگر ارث نميبرند مگر اينکه علت فوت : غرق شدن يا هدم باشد. مثلا پدر و پسري که براي نجات فردي به دريا رفته‌اند و ديگر برنگشته‌اند، در اين مثال از يکديگر ارث مي‌برند چون علت فوت غرق شد است هرچند تاريخ فوت معلوم نيست.


طفل متولد از :


 طفل متولد از ، از پدر و مادر و اقوام آنان ارث نمي‌برد.


سهم ارث جنين:


در حوزه سهم ارث جنين و تقسيم ارث متوفي با وجود جنين ، چالشي وجود دارد که قانون مدني به طور صريح پاسخ آن را بيان نموده است. در زماني که يکي از ورثه، هنوز به دنيا نيامده باشد .در زمينه ارث و ماترک متوفي، شرايط ارث بردن جنين از اموال متوفي و اينکه آيا جنين از اموال متوفي ارث مي برد يا خير، موضوعي است که قابل بحث است. هر شخصي قبل تولد و بعد از آن، داراي حقوقي است که حقوق بعد از تولد تا حدودي واضح است. ولي حقوق جنين قبل از تولد و ميزان ارث جنين سقط شده و همينطور سهم الارث قاتل جنين، مباحثي است نيازمند توضيح ،که در اين مقاله به طور خلاصه توضيح داده خواهد شد.پيشنهاد ما به شما براي پاسخ سوالات خود موسسه حقوقي حامد اميري است که ميتواند بهترين راهنما و مشاور در کليه زمينه هاي حقوقي و کيفري ،خانواده و ارث باشد.


مفهوم جنين در قوانين ايران:


نوزادي که هنوز به دنيا نيامده است مستحق اين است که از حقوق برخوردار شود و داراي شخصيت مي باشد. حق ارث بردن، حق زنده ماندن، و ساير حقوق مالي که به نفع جنين وصيت شده يا وقف مي شود، از جمله حقوق مالي جنين به محسوب مي شود. مستند قانوني تعيين سهم ارث جنين، ماده 957 قانون مدني ايران و تعاليم فقه شيعه مي باشد.


شرايط تعيين سهم ارث جنين:


يکي از شروط اصلي براي تعيين سهم ارث جنين، اين است که قبل از فوت مورث، نطفه وي ايجاد شده باشد. ماده 877 قانون مدني در مقام حل اختلاف و تعارض در زمان انعقاد نطفه جنين و تشکيک در آن، فاصله زماني از مرگ مورث تا تولد نوزاد را، در صورتي که بيش از 10 ماه باشد، از موارد عدم ارث بردن جنين خواهد بود، چرا که نطفه جنين، طبق قاعده بعد از فوت مورث بسته شده است.


زنده متولد شدن جنين:


از شرايط اساسي بعدي براي ارث بردن جنين از متوفي، زنده به دنيا آمدن جنين مي باشد، حتي درصورتيکه بلافاصله بعد از تولد، فوت کند. ولي زمانيکه در موضوع زنده متولد شدن نوزاد شک و شبه ايجاد گردد و دلايلي هم بر زنده متولد شدن نوزاد نباشد، ارث بردن جنين از متوفي، کان لم يکن است.


حفظ سهم ارث جنين:


حالت اول: درصورتيکه جنين، زنده متولد شود، وجود وي منعي براي ارث بردن همه يا تعدادي از ورثه خواهد شد.در اين حالت ، ديگر ارث و ترکه تقسيم انجام نخواهد گفت و تا موعد تولد نوزاد، تقسيم ارث معوق خواهد شد.


حالت دوم: تولد جنين، مانع ارث بردن هيچ يک از ورثه نخواهد شد. در اين حالت تقسيم ترکه براي بقيه وراث متوفي امکان دارد. در مواردي اين چنين، دو سهم پسر از طبقه اي که جنين ارث خواهد برد، کنار گذاشته خواهد شد و مابقي اموال متوفي تقسيم خواهد شد.در صورت تولد نوزاد زنده اگر ميزان مال کنار گذاشته شده، بيشتر از سهم وي باشد، بين همه ورثه تقسيم خواهد شد.ولي در صورتيکه براي مثال، سه نوزاد پسر به دنيا


بيايد و يا يک نوزاد دختر، به صورت طبيعي، تقسيم ارث قبلي از اعتبار ساقط است و بايد با توجه به وضعيت موجود، تقسيم ارث و ترکه، مجدداً صورت گيرد.


نگهداري سهم ارث جنين:


اداره نگهداري سهم ارث جنين توسط ولي قهري ( پدر و جد پدري ) و وصي منصوب از جانب آنها انجام مي گيرد. در صورتيکه جنين ولي يا وصي نداشته باشد، طبق ماده 103 قانون امور حسبي، دادگاه صالح، به تعيين امين براي نگهداري سهم ارث جنين ، اقدام خواهد نمود.امين منصوب، مکلف به نگهداري و اداره سهم ارث جنين مي باشد. دادگاه صالح جهت تعيين امين اموال و سهم ارث جنين و ساير امور حسبي در تهران، مجتمع قضايي امور حسبي تهران مي باشد.


بررسي وضعيت ارث جنين حاصل از لقاح مصنوعي:


در صورتيکه لقاح مصنوعي انجام شده، در زمان حيات مورث باشد، طفل متولد شده از لقاح مصنوعي از والدين خود ارث مي برد.ولي در صورتيکه بعد از فوت پدر، تلقيح مصنوعي ايجاد شود، اين قضيه مانع ارث مي باشد.
به بياني ديگر، با وجود دو شرط اصلي، يعني انعقاد نطفه طفل قبل از فوت مورث و زنده متولد شدن طفل، موجب ارث بردن وي مي شود.


نگهداري و اداره سهم ارث نوزاد پس از تولد:


اگر نوزاد زنده متولد شود و سهم ارث جنين و نوزاد به آنها تحويل داده شود، با توجه به زوال سمت امين تعيين شده براي نگهداري سهم ارث جنين، اگر پدر يا جد پدري نداشته باشد، نصب قيم براي نوزاد نياز است. تقاضاي نصب قيم ، از سمت دادستان و يا اداره امور سرپرستي شهرستان به دادگاه خانواده مي باشد. قيم منصوب با حکم دادگاه و با اجازه و نظارت دادستان، به طور عرفي، نسبت به نگهداري اموال نوزاد و طفل صغير، اقدام نموده و گزارش خود را تقديم دادسرا خواهد نمود.



مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

تک ترفند Tricia محصولات پلاستیکی شهریار فکری اجیرلو بهترین شرکت باربری تهران تا خوب‌ها خوب‌تر نشوند بدها خوب نمی‌شوند اشعار نور 「DιαɱσɳԃTҽαɱ」 خانه موفقیت